Ajankohtaista Terveydenhoitajaliitossa

17.3.2017 Neuvoloiden keskeinen tehtävä on vanhemmuuden tukeminen

Kansanedustaja Jutta Urpilainen otti Iltalehdessä 5. maaliskuuta kantaa neuvoloiden toimintaan artikkelissa Neuvolat ja perhevapaat uudistettava.

Lue lisää


1.3.2017 Yleistyöaika ei sovi terveydenhoitajatyöhön – asiakaslähtöinen työ kärsii

Terveydenhoitajaliitto torjuu jyrkästi kunta-alan työnantajien suunnitelmia siirtää terveydenhoitajia jaksotyöajasta yleistyöaikaan.

Lue lisää


20.2.2017 Kunnissa panostettava ennaltaehkäiseviin palveluihin ja niiden tasa-arvoiseen saatavuuteen sekä syrjäytymisen ehkäisyyn

– Ennaltaehkäisevä terveydenhoito ja siihen panostaminen on kustannustehokkain ja tuloksekkain tapa vaikuttaa kansalaisten terveyteen ja hillitä jatkuvasti kasvavia sairaanhoidon ja korjaavan työn kustannuksia, toteaa Terveydenhoitajaliiton puheenjohtaja Leila Lehtomäki.

Lue lisää


2.2.2017 Vuoden Terveydenhoitaja 2017 Ulla Yli-Karro on yhteiskunnallisesti aktiivinen esimies

Vuoden Terveydenhoitajaksi 2017 on valittu Ulla Yli-Karro, joka on tämän vuoden alusta työskennellyt Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän, Essoten, neuvola- ja perhepalveluiden esimiehenä. Työssään Yli-Karro haluan ennen kaikkea turvata ennaltaehkäisevät, moniammatilliset ja asiakaslähtöiset matalan kynnyksen palvelut.

Lue lisää

 

2.2.2017 Ainu-stipendi 2017 ryhmäneuvolatyön kehittäjälle

Ainu-stipendi 2017 myönnettiin terveydenhoitaja Maria Järviselle, joka vetää ns. asiantuntijaterveydenhoitajana kohdennettuja ryhmiä lisätukea tarvitseville, lasta odottaville perheille ja neuvolaikäisten lasten vanhemmille. Järvinen työskentelee Tampereen kaupungin Koilliskeskuksen neuvolassa.

Lue lisää

 

2.2.2017 Viestintäpalkinto 2017 Audionomiyhdistyksen luottamushenkilöille

Terveydenhoitajaliiton Viestintäpalkinnon 2017 saavat Terveydenhoitajaliiton valtakunnallisen Audionomiyhdistyksen puheenjohtaja, audionomi Paula Peräsalo ja varapuheenjohtaja, audionomi Kati Pesonen-Simonen monipuolisesta ja aktiivisesta materiaalin tuottamisesta audionomin työstä ja audiologiasta.

Lue lisää


2.2.2017 Terveydenhoitaja-lehden vuoden 2016 paras artikkeli on Lapset tarvitsevat aikuismaista vanhemmuutta

Psykologi Keijo Tahkokalliolle on myönnetty Terveydenhoitaja-lehden vuoden 2016 parhaan artikkelin kunniakirja artikkelistaan Lapset tarvitsevat aikuismaista vanhemmuutta. Artikkelissa kerrotaan mielenkiintoisesti lapsen aivojen kehityksestä ja siitä, miten uhmaikäinen tarvitsee rajoja ja miten vanhemman tulee olla lapselle aikuinen – ei lapsen kaveri.

Lue lisää


1.2.2017 eAsioinnin käyttö helpottuu – jatkossa kirjautuminen tapahtuu jäsennumerolla

Terveydenhoitajaliiton eAsioinnin käyttö helpottuu, sillä jatkossa sinne pääsee kirjautumaan käyttäjätunnuksella, joka on jäsennumero ilman 172-alkuosaa ja salasanalla, joka on syntymäaika muodossa ppkkvv. Näin ollen pankkien tupas-tunnistamista ei enää tarvita ja kaikki jäsenet – riippumatta siitä, minkä pankin asiakas on – pääsevät kirjautumaan eAsiointiin.

Lue lisää


11.1.2017 Lääkäripäivät 2017: Kaikki lapset tarvitsevat neuvolaa

Suomalaislapset ovat maailman terveimpiä kattavan neuvolajärjestelmän ansiosta. Suomalainen neuvola on avainasemassa myös maahanmuuttajalasten kotouttamisessa, sanoo lastentautien erikoislääkäri Eeva Salo.

Lue lisää


5.1.2017 YTHS:n työehtosopimusta jatketaan vuodella entisin ehdoin

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n JUKOlaisia terveydenhoitajia koskevan työehtosopimuksen osalta on päästy ratkaisuun. Ratkaisun mukaisesti nykyistä työehtosopimusta jatketaan ns. vanhoin ehdoin vuosi eteenpäin eli 31.1.2018 saakka.

Lue lisää


13.12.2016 Uusi jäsenetu: Valmistunut – hyödynnä etusi Danske Bankissa

Danske Bank tarjoaa uuden jäsenedun Terveydenhoitajaliiton jäsenille, jotka ovat valmistuneet opinnoistaan edeltävän kahden vuoden aikana. Saat huomattavat edut Danske Bankilta ilman kuukausi- ja vuosimaksuja(arvo on jopa yli 700 €/vuosi)*. Danske Bankin etu koskee VAIN Akavan jäsenliittoja.

Lue lisää

 

2.12.2016 Anna lapselle raitis joulu -kampanja 2016 - Terveydenhoitajaliitto mukana kampanjassa

Aikuiset ovat lasten koko elämän tuki ja turva – vietä raitis joulu lapsesi kanssa!

Lue lisää


26.11.2016 Suomen Terveydenhoitajaliiton edustajisto 26.11.2016: Leila Lehtomäki jatkaa Terveydenhoitajaliiton puheenjohtajana

Suomen Terveydenhoitajaliiton edustajisto valitsi 26. marraskuuta pidetyssä kokouksessaan TtT Leila Lehtomäen kolmannelle kaudelle jatkamaan liiton puheenjohtajana. Samalla liitolle valittiin myös uusi hallitus seuraavalle nelivuotiskaudelle 2017–2020.

Lue lisää


23.11.2016 Terveydenhoitajaliitto ja Suuhyginistiliitto: Vähemmän sokeria – enemmän terveellistä elämää

Kansalaisten, erityisesti lasten päivittäin saamasta energiasta liian iso osa saadaan elintarvikkeisiin lisätystä sokerista. Esimerkiksi keksit, murot, jäätelöt, makeutetut juomat ja jugurtit sekä monet välipalaksi tarkoitetut tuotteet sisältävät runsaasti sokeria.

Lue lisää


14.11.2016 Terveydenhoitajaliitto on ottanut kantaa sote-lakiesitykseen: Perusterveydenhuoltoon, ennaltaehkäisevään työhön ja terveydenedistämiseen on panostettava ja lähipalvelut turvattava

Terveydenhoitajaliitto painottaa sote-lausunnossaan, että uudistuksessa on hallitusohjelman painopisteen mukaisesti panostettava perusterveydenhuoltoon, terveyden edistämiseen ja ennaltaehkäisevään työhön sekä syrjäytymisen ehkäisyyn.

Lue lisää


7.11.2016 Olethan sinä ottanut jo influenssarokotuksen? – Terveydenhoitajaliitto suosittelee influenssarokotteen ottamista kaikille terveydenhoitajille

Ottamalla rokotteen suojaa paitsi itseään, myös perhettään, ystäviään ja työtovereitaan. Terveys- ja sosiaalialan ammattilaiset suojaavat rokottautumalla myös potilaitaan ja asiakkaitaan.

Lue lisää


4.11.2016 Terveyspalvelualalla sovittiin kilpailukykysopimuksen mukaisesta ratkaisusta

Terveyspalvelualan Unioni ja Terveyspalvelualan liitto saavuttivat kilpailukykysopimuksen mukaisen sopimusratkaisun terveyspalvelualalla 3.11.2016. Sopimuskausi on 1.2.2017–31.1.2018.

Lue lisää


30.8.2016 Terveydenhoitajaliitto vastustaa jyrkästi Porin kaupungin terveydenhoitajien lomautuksia – lomautukset uhkaavat pahoin lapsiperheiden hyvinvointia

Suomen Terveydenhoitajaliitto on tyrmistynyt Porin kaupungin päätöksestä lomauttaa terveydenhoitajia kolmeksi viikoksi loka–joulukuussa 2016. – Lomautuspäätös on syytä kumota, Terveydenhoitajaliiton neuvottelupäällikkö Harri Liikkanen vaatii Porin terveydenhoitajille järjestetyssä Terveydenhoitajaliiton jäsentilaisuudessa Porissa 30.8.2016.

Lue lisää


8.8.2016 Terveydenhoitajaliitto: Kunnissa on jo hyvinvointivalmentajia

Suvi Syrjäläinen perään kuulutti (HS Mielipide 1.8.) kuntiin hyvinvointivalmentajia tukemaan ihmisiä elämäntapamuutosprosesseissa.

Lue lisää


8.8.2016 Terveydenhoitajaliitto: Valinnanvapaus ei sovellu kouluterveydenhuoltoon

Helsingin Sanomien mielipidesivuilla on viime aikoina keskusteltu kouluterveydenhuollon valinnanvapaudesta. Muun muassa 13.6.2016. julkaistussa Juha Marilan kirjoituksessa otettiin kantaa kouluterveydenhuollon valinnanvapauteen. Kirjoituksen perusteella jää epäselväksi, miten Marila kouluterveydenhuollon ja valinnanvapauden ymmärtää.

Lue lisää


1.8.2016 TAJA:n uudeksi nimeksi Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry

Terveystieteiden akateemiset johtajat ja asiantuntijat ry (TAJA) on avannut jäsenyyden kaikille sairaanhoitajille ja muuttanut nimensä. TAJA on perinteikäs akavalainen ammattijärjestö, jonka juuret ulottuvat ylihoitajataryhdistyksen perustamiseen vuonna 1917. Yhdistyksen uusi nimi on Akavan sairaanhoitajat ja Taja.

Lue lisää


21.6.2016 Terveyspalvelualan Unioni valmis jatkamaan kiky-neuvotteluja

Terveyspalvelualan Unioni on valmis kiky-neuvottelupöytään yhdessä Terveyspalvelualan Liiton kanssa. Seitsemää eri ammattiliittoa ja noin 6000 jäsentä edustava Unioni tavoittelee luottamusmiesjärjestelmän ja paikallisen sopimisen edellytysten kehittämistä. Jos neuvottelutulos saavutetaan, kilpailukykysopimus kattanee jo yli 90 prosenttia.

Lue lisää


4.6.2016 Terveydenhoitajaliitto jakoi neljälle ylioppilaalle terveystiedon stipendin

Suomen Terveydenhoitajaliitto on neljättä kertaa palkinnut ylioppilaskokeissa parhaiten menestyneitä terveystiedon kirjoittajia.

Lue lisää


3.6.2016 Terveydenhoitajaliitto vastustaa koulu- ja opiskeluterveydenhuollon valinnanvapautta

Sote-uudistuksen selvitysryhmä on esittänyt perhe- ja peruspalveluministerille luovuttamassaan raportissa asiakkaan valinnanvapauden laajentamista koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon.

Lue lisää


3.6.2016 Yksityiselle sosiaalipalvelualalle kilpailukykysopimusratkaisu

Yksityisellä sosiaalipalvelualalla päästiin 3.6.2016 ratkaisuun kilpailukykysopimuksesta Sosiaalialan Työnantajien ja mm. Jyty-Pardia-STHL neuvottelujärjestön kanssa. Sopimus tulee voimaan, mikäli työmarkkinakeskusjärjestöt toteavat, että kilpailukykysopimusneuvotteluissa on päästy riittävään kattavuuteen.

Lue lisää


31.5.2016 Terveyspalvelualan Unioni ja Terveyspalvelualan Liitto eivät päässeet sopuun kilpailukykysopimuksesta

Terveyspalvelualan Unionin hallitus totesi tiistaina 31. toukokuuta, että Unionin ja Terveyspalvelualan Liiton välisestä työehtosopimuksesta ei päästy kilpailukykysopimuksen mukaiseen ratkaisuun.

Lue lisää


31.5.2016 JUKO tyytyväinen kunta-alan kiky-sopuun

Neuvottelujärjestö JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkainen on varovaisen tyytyväinen kunta-alalla juuri saavutettuun kilpailukykysopimuksen mukaiseen neuvottelutulokseen.

Lue lisää


28.5.2016 Terveydenhoitajaliiton edustajisto 28.5.2016: Kustannukset kuriin ennaltaehkäisevällä työllä

Meneillään oleva valtakunnallinen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus lisää henkilöstön työn vaativuutta kaikkien ikäryhmien palveluissa ja vaikuttaa oleellisesti myös terveydenhoitajien työhön sekä osaamisvaatimuksiin.

Lue lisää


26.5.2016 JUKO torjuu lisätyöpäivät

Kilpailukykyneuvottelujen pullonkaulaksi on muodostumassa työajan lisääminen.

Lue lisää


26.4.2016 Kuntoutusalan Asiantuntijat liittyi Terveyspalvelualan Unioniin

Terveyspalvelualan Unionin hallitus on tänään 25.4.2016 hyväksynyt uudeksi jäsenjärjestökseen akavalaisen ammattiliiton Kuntoutusalan Asiantuntijat ry:n. Uusi jäsenjärjestö vahvistaa Terveyspalvelualan Unionin neuvotteluasemaa.

Lue lisää


2.3.2016 Terveydenhoitajaliitto: Neuvottelutulos kilpailukykysopimuksesta parempi kuin ns. pakkolait

Terveydenhoitajaliiton mielestä työmarkkinakeskusjärjestöjen saavuttama neuvottelutulos kilpailukykysopimuksesta on parempi kuin maan hallituksen valmistelussa olleet ns. pakkolait, toteaa Terveydenhoitajaliiton puheenjohtaja Leila Lehtomäki.

Lue lisää


28.1.2016 Vuoden 2016 Terveydenhoitaja Riitta Salo on diabeteksen ennaltaehkäisyn ja hoidon asiantuntija

Vuoden 2016 Terveydenhoitajaksi on valittu diabeteshoitajana työskentelevä terveydenhoitaja Riitta Salo. Asiakastyön lisäksi Salo on ollut vaikuttamassa diabeteksen ehkäisyyn ja hoitoon niin kansainvälisellä, valtakunnallisella kuin paikallisella tasolla.

Lue lisää

 

28.1.2016 Ainu-stipendi hyvinvointineuvolan kotikäyntityön kehittäjälle

Vuoden 2016 Ainu-stipendi myönnettiin terveydenhoitaja Tuula Nevalaiselle, joka tekee hyvinvointineuvolan erityistä kotikäyntityötä, eli ns. asiantuntijaterveydenhoitajan vaativaa, kotiin annettavaa terveydenhuollon asiantuntijatyötä Tampereen kaupungilla.

Lue lisää

 

28.1.2016 Vuoden 2016 Viestintäpalkinnon sai lapsen seksuaaliterveyden asiantuntija

Terveydenhoitajaliiton Vuoden 2016 Viestintäpalkinto on myönnetty terveydenhoitaja (YAMK), seksuaalineuvoja ja lehtori Haija Kankkuselle. Kankkunen on tehnyt Terveydenhoitaja lapsen seksuaaliterveyden tukijana -oppaan, joka on saanut kiitosta asiantuntijoilta.

Lue lisää

 

28.1.2016 Terveydenhoitaja-lehden vuoden 2015 paras artikkeli on Asiakkaana adoptoitu – tarinoita kohtaamisista

TtM, terveydenhoitaja Sanna Mäkipäälle on myönnetty Terveydenhoitaja-lehden vuoden 2015 parhaan artikkelin kunniakirja artikkelistaan Asiakkaana adoptoitu – tarinoita kohtaamisista. Artikkeli on ajankohtainen kuvaus terveydenhoitajien työssään kohtaamista eri-ikäisistä adoptiolapsista.

Lue lisää