Ajankohtaista

15.3.2018 Henkilöstömitoituslaskuri neuvolaterveydenhoitajille on nyt liiton jäsensivuilla

Lastenneuvolatyötä koskevien henkilöstömitoitusohjeiden valmisteluvaiheessa ilmeni, että jo 2000-luvun alussa ministeriön laatimat, perinteiset henkilöstömitoitussuositukset eivät enää nykytilanteessa ole tarkoituksenmukaisia. Asetuksen asettamien tavoitteiden saavuttaminen edellyttää kuitenkin riittäviä henkilöstövoimavaroja ja käytännön työssä henkilöstömitoitusohjeita kaivattiin kipeästi.

Lue lisää

6.3.2018 JUKO vahvistui ja saavutti tavoitteensa

Neuvottelujärjestö JUKO pitää liittokierroksella syntyneitä sopimuksia tasoltaan kohtuullisina. Työnantaja koordinoi vahvasti neuvotteluja, mutta JUKO vastasi siihen omalla yhtenäisyydellään. Myös yhteistyö muiden palkansaajien kanssa toimi hyvin.

Lue lisää

6.3.2018 JUKOn julistama ylityö- ja vuoronvaihtokielto peruuntunut – yliopistosopimus syntynyt

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn julistama, kaikkia sopimusalojaan koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto on peruuntunut.

Lue lisää


Blogit

20.3.2018 10.51Neuvolan kotikäynnit kunniaan Leila Lehtomäki, puheenjohtaja

Lastensuojelusta ja sen kuormittavuudesta on käyty mediassa vilkasta keskustelua. Helsingin Sanomissa 5.3.2018 esitettiin sosiaalityöntekijöiden taholta ehdotuksia lastensuojelun ongelmien ratkaisemiseksi.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

25.1.2018 14.35Terveydenhoitajien ja audionomien asema turvataan parhaiten JUKOn sopimuksissa Harri Liikkanen, neuvottelupäällikkö

Viimeaikainen julkinen ja some-keskustelu kunta-alan sopimusneuvotteluista on pyörinyt vilkkaasti erillisen ns. hoitajasopimuksen ympärillä. Koulutettujen hoitajien neuvottelujärjestö KoHon suunnalta erityisesti Tehy on esittänyt tavoitteekseen erillisen hoitajasopimuksen rakentamisen jo nyt käytävissä neuvotteluissa.


Lue lisää | 0 Kommenttia

 

12.1.2018 8.00JUKO on paras ja vahvin neuvottelujärjestö terveydenhoitajille ja audionomeille Olli Luukkainen, puheenjohtaja, JUKO

JUKOn hyväksyntä, JUKOn hallituksen vahvistus ja allekirjoitus tarvitaan sopimuksiin, jotka koskettavat lähes 600 000 suomalaista palkansaajaa. Muutoin sopimuksia ei synny.

Lue lisää | 0 Kommenttia