30.1.2018 14.25

Terveydenhoitajaliitto ei osallistu aktiivimallia vastustavaan poliittiseen mielenilmaukseen

Terveydenhoitajaliitto ei osallistu aktiivimallia vastustavaan mielenilmaukseen 2.2.2018. Täten Terveydenhoitajaliiton jäsenet eivät voi osallistua mielenilmaukseen työajalla ilman työnantajan suostumusta.

Työajan ulkopuolella mielenilmaukseen voi toki osallistua, jos yksittäinen jäsen niin haluaa. Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO on myös tehnyt vastaavanlaisen ratkaisun.

Terveydenhoitajaliitto kuitenkin katsoo, että aktiivimallia koskevaa lakia on muutettava siten, ettei siitä tule pelkästään automaattinen työttömyysturvan leikkuri tilanteissa, joissa työttömänä oleva henkilö ei esimerkiksi itsestään riippumattomasta syystä voi työllistyä tai hänelle ei ole mahdollista tarjota aktivoivaa koulutusta lain vaatimaa minimimäärää.