Terveydenhoitajaliiton tiedotteet 2016

7.11.2016

Olethan sinä ottanut jo influenssarokotuksen? – Terveydenhoitajaliitto suosittelee influenssarokotteen ottamista kaikille terveydenhoitajille

Ottamalla rokotteen suojaa paitsi itseään, myös perhettään, ystäviään ja työtovereitaan. Terveys- ja sosiaalialan ammattilaiset suojaavat rokottautumalla myös potilaitaan ja asiakkaitaan.

Maksuttomaan rokotukseen ovat oikeutettuja muun muassa sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon ammattilaiset. Terveydenhoitajaliitto kannustaakin vahvasti kaikkia terveys- ja sosiaalialan ammattilaisia rokottautumaan influenssaa vastaan.

– Terveydenhoitajaliitto pitää erittäin tärkeänä, että kaikki terveydenhoitajat ja muut terveydenhuollon aloilla toimivat ammattilaiset ottavat rokotuksen. Sillä tavoin estää itsensä sairastumasta sekä levittämästä muihin influenssaa, toteaa Terveydenhoitajaliiton kehittämispäällikkö Aija Saarinen.

– Terveydenhoitajat ovat rokottamisen asiantuntijoita ja pystyvät perustelemaan rokotusten tarpeellisuuden asiakkailleenkin. Siksi on luonnollista, että he myös itse ottavat rokotuksen, Saarinen jatkaa.

– On arvioitu, että jopa kolme neljästä tartunnan saaneesta on oireeton ja voi tietämättään levittää influenssaa eteenpäin. Influenssaa voi tartuttaa jo ennen kuin omat oireet ovat alkaneet, muistuttaa THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek.

Maksuttomaan rokotukseen oikeutetut terveydenhuollon ammattilaiset voivat käydä ottamassa influenssarokotuksen omalla terveysasemalla tai työterveyshuollossa.

Kehittämispäällikkö, Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmän (KRAR) jäsen, Aija Saarinen, puh. 040 571 0356, aija.saarinen@terveydenhoitajaliitto.fi