Terveydenhoitajaliiton tiedotteet 2016

26.11.2016

Suomen Terveydenhoitajaliiton edustajisto 26.11.2016: Leila Lehtomäki jatkaa Terveydenhoitajaliiton puheenjohtajana

Suomen Terveydenhoitajaliiton edustajisto valitsi 26. marraskuuta pidetyssä kokouksessaan TtT Leila Lehtomäen kolmannelle kaudelle jatkamaan liiton puheenjohtajana. Samalla liitolle valittiin myös uusi hallitus seuraavalle nelivuotiskaudelle 2017–2020.

Lehtomäki on ollut liiton puheenjohtaja vuodesta 2009. Kahden edellisen kauden aikana liittoa on systemaattisesti uudistettu ja tehty useita suuria muutoksia, kuten keskusjärjestön vaihto STTK:sta Akavaan ja neuvottelujärjestön vaihto JUKOon.
– Kaikilla muutoksilla olemme halunneet tehostaa ja joustavoittaa toimintaamme. Uudella kaudellani haluan jatkaa strategiatyötä ja vahvistaa entisestään jäsenistön vaikutusmahdollisuuksia liiton toiminnassa, Lehtomäki sanoo.

Tuleva hallituskausi tulee olemaan hyvin haasteellinen. Sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpano ja terveydenhoitajien ja audionomien koulutuksen kehittäminen tuovat mukanaan paljon työtä ja edunvalvonnallisia kysymyksiä.
– Säästöjä haetaan liian usein ennaltaehkäisevästä työstä, Lehtomäki pohtii.
Suomalaisesta neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon järjestelmästä sekä terveydenhoitajan työstä ja koulutuksesta ollaan kansainvälisesti hyvin kiinnostuneita.
– Haluamme olla mukana tekemässä Suomesta terveyden edistämisen mallimaata ja vaikuttamassa terveydenhoitajakoulutuksen uudistamiseen niin, että siitä kehittyy kansainvälinen vientituote.

Ammattiyhdistystoimintaa on viimeaikoina paljon kritisoitu ja sille on pyritty antamaan imago ”ei-liikkeenä”, joka vastustaa kaikkia uudistuksia ja puolustaa vain jo saavutettuja etuja.
– Me emme halua liittona olla vastustamassa uudistuksia, vaan haluamme olla mukana tekemässä niitä.

Lisätiedot:
puheenjohtaja Leila Lehtomäki, puh. 050 522 6941, leila.lehtomaki@terveydenhoitajaliitto.fiPalaa otsikoihin