Työttömyyskassan jäsenyys

Mikäli käyt opintojen ohella töissä, voit liittyä työttömyyskassa Aarian jäseneksi jo opiskeluaikana ja aloittaa työssäoloehtoviikkojen kerryttämisen. Työn ei tarvitse olla terveydenhuoltoalan työtä.

Työttömyyskassaan liittymisen jälkeen opiskeluaikana kertyneet työssäolot voidaan laskea työssäoloehtoon ja luetaan hyväksi haettaessa mahdollista ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa työttömyyskassalta. Työssäolon ei tarvitse olla yhtäjaksoista.

Huom! Opiskelija maksaa itse oman työttömyyskassamaksunsa, jos hän liittyy työttömyyskassan jäseneksi. Liityttyäsi työttömyyskassaan jäsenmaksu pitää maksaa joka kuukausi, vaikket olisikaan töissä.
Huomioithan, että työttömyyskassaan liittyminen tapahtuu aina työssä ollessa ja liittymispäivän täytyy olla työpäivä!

Täytä opiskelijajäsenhakemus (vaikka olisit jo liiton opiskelijajäsen) heti työn alkaessa. Muista rastittaa kohta ”Liityn työttömyyskassan jäseneksi” ja liittymispäivämäärä. Kirjoita lisäksi lisätietoihin: Olen jo opiskelijajäsen, mutta liityn työttömyyskassaan.

Jos olet juuri valmistunut tai valmistumassa, liity kassaan samalla, kun liityt Terveydenhoitajaliiton varsinaiseksi jäseneksi. Liittymispäivän tulee olla työpäivä.

Kassaan ei voi liittyä takautuvasti, vaan jäsenyys alkaa siitä ajankohdasta, jolloin liittymishakemus on saapunut liittoon.